Over ons

Monique de Bruijn en Simone de Bruijn, moeder en dochter, zijn beide geboren en getogen in de omgeving van Hulst, het land van Reynaert de Vos.

Als kersverse oma in 2017 ging Monique de Bruijn de kinderboekjes van Nijntje voorlezen aan haar kleinkinderen, die zij vroeger voor haar kinderen al erg leuk vond. Voor haar werk als bezoekersmanager van Hulst komt zij veel in aanraking met het verhaal van Reynaert de Vos. Privé kreeg ze meer vrije tijd, dus ging ze op zoek naar een hobby. Uiteindelijk ontstond zo het idee voor een boekje over Reintje Vos.

Ze ging aan de slag met op kinderlijke wijze vertellen van het verhaal. Ze liet het aan haar dochter Simone zien, die toevallig in Nijntje-stad Utrecht woont. Simone – die als communicatie-adviseur werkzaam is – was meteen enthousiast en zag er potentie in. Zij vulde het verhaal aan, zette het op rijm en voorzag het van illustraties. Het boekje kreeg steeds meer vorm.

Met tussenpozen werd de draad terug opgepakt, maar de wens bleef om het boekje eerst eens in het echt vast te kunnen houden. Voor moederdag 2021 liet Simone het boekje via een digitale fotoservice afdrukken en lag het daar ineens in de brievenbus bij Monique. Toen wisten ze het zeker, ze zouden het daadwerkelijk gaan uitgeven.

Na nog vele aanpassingen en heroverwegingen is het dan nu eindelijk zo ver, het boekje is te bestellen!